Ett digitalt smörgåsbord, för låg- och mellanstadiet
Ulrika Eriksson

Lärande I Tiden 2012.
Idag valde jag att gå och lyssna på Ulrika Eriksson, som är klasslärare och IT-inspiratör på Svenstaviks skola. Hon bjöd på ett smörgåsbord, där Skype, Wordle, Tagul, Google Earth och Voki samsades med bl a Corkboard Me och Screen-O-Matic.

Genom att gå in och visa hur enkelt det är att göra ett ordmoln (Wordle), zooma in Jämtlands gymnasium Wargentin och välja streetview, samt visa på sitt eget arbete med eleverna, t ex när det gäller Corkboard Me och Skype, fick hon det att kännas enkelt och roligt att använda dessa digitala verktyg i undervisningen.

Trots att uppkopplingen krånglade, så att vi inte fick se mer än en glimt av de elever som satt redo vid Skype på fritids i Svenstavik, och inte heller kunde ta del av de sagor som eleverna gjort i Voki, fick vi oss en hel del matnyttigt till livs.

Ulrika avslutade med att slå ett slag för pedagogiska diskussioner på Twitter, och för några olika grupper på Facebook, framför allt Pedagog Jämtland. Om vi alla går med och löpande delar med oss av sånt vi gör, kan vi nå mycket längre!

Nöjd, men inte alls mätt, lämnade jag sporthallen. Tur att hon är IT-inspiratör på min skola!

Pernilla Silversnö

 

One Response to Ett digitalt smörgåsbord, för låg- och mellanstadiet

  1. [...] Lärande I Tiden 2012. Idag valde jag att gå och lyssna på Ulrika Eriksson, som är klasslärare och IT-inspiratör på Svenstaviks skola. Hon bjöd på ett smörgåsbord, där Skype, Wordle, Tagul, Google Earth och Voki samsades …  [...]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>